Acupunctuur

Acupunctuur is een van de belangrijkste behandelmethodes van de Traditionele Chinese Geneeskunde. Vanuit hygiënisch oogpunt gebruiken wij acupunctuurnaalden eenmalig.
Acupunctuur is gebaseerd op de gedachte dat je door naalden op specifieke meridiaanpunten te plaatsen de energie van de organen en bepaalde lichaamsfuncties kunt beïnvloeden. Meridiaanpunten bevinden zich op energiekanalen oftewel meridianen. Gezamenlijk vormen die meridianen een netwerk waar je levensenergie doorheen stroomt. Klachten ontstaan door verstoringen, bijvoorbeeld blokkades in de meridianen. Door acupunctuur worden die verstoringen opgeheven.

Cupping

Cupping is een behandelmethode waarbij een soort bekertjes met behulp van een zuigtechniek op het lichaam worden geplaatst. Hierdoor worden afvalstoffen vanuit diepere lichaamsweefsels naar het huidoppervlak getrokken en afgevoerd. Cupping wordt ook gebruikt om de energiekanalen (meridianen) te behandelen.
Cupping is een goede methode om pijnklachten te verzachten en om bewegingsklachten, bijvoorbeeld aan de schouder of de rug te verhelpen.

Moxa

Bij een behandeling met Moxa wordt de warmte van gloeiende kruiden (bijvoet) gebruikt om de energie beter door de kanalen te laten stromen. Moxa is vooral geschikt voor mensen met een energietekort en chronische pijnklachten.

Tuina

Tuina is een Chinese massagevorm, waarbij bepaalde lichaamszones, spieren en acupunctuurpunten gemasseerd worden. Tuina geven wij alleen aan vrouwen.